the ludlow group blog

Sustainable Architecture Feature by AnL Studio: ‘Oceanscope’ Project

The AnL Studio project “Oceanscope” is an incredible structure that resides in Incheon City, South Korea. It is a fantastic example of green architecture. It was built in 2010 using recycled materials including five old shipping containers. Often these containers are used as a temporary residence for the poor in rural Incheon. Unfortunately, their use often lacks the harmonious nature of sustainable architecture when it is seen as an extension of the surrounding environment. With that in mind, AnL Studio and the Major of Incheon City created this project to showcase the practical re-use of these containers.  Portions of the structure itself are aimed upwards to create an observatory deck where the sunset can be viewed.

“AnL Studio envisioned an architectural and sculptural landmark embodying various features and function ranging from architectual framing/capturing view and aesthetics associated with the site and the vision of the Incehon City, which is flying. To this end, the OceanScope, located in the historic sunset place of Incheon city, expresses the dream of establishing an observatory deck purposed on sustainable design by renovating the least expensive unused containers.”

Type : Red Dot Design Winner 2010
Date  :  January 2010
Location : Incheon, Korea
Use : Architectural Sculpture/Observatory
Site Area : 350sqm
Building Area : 91sqm
Gross Floor Area : 91sqm
Information and photos courtesy of © AnL Studio
Advertisements

About lexieludlowgroup

The Ludlow Group Blog is an advertising blog where you'll find posts on social media, design, marketing, ad campaigns, photography and architecture

4 comments on “Sustainable Architecture Feature by AnL Studio: ‘Oceanscope’ Project

  1. BiltBlog
    November 28, 2011

    It’s always nice when designers introduce new program typologies along with materials and methods. Thanks for posting, this is great stuff.

    • theludlowgroup
      November 28, 2011

      I agree. I found this piece very intriguing, and I’m so glad you enjoyed it Michael!

  2. basquehost
    December 1, 2011

    Interesting design. I may suggest also having a look to this: http://www.e-architect.co.uk/spain/ataria_vitoria.htm It slightly resembles this design specially as it is also entering into the water.
    http://basquehost.wordpress.com/

    • theludlowgroup
      December 2, 2011

      You’re right, they do look similar. Both wonderful designs, thanks so much for sharing!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

CONNECT

The Bloggers

%d bloggers like this: